Den Stora PK-Hunden i Rummet: Ivar Arpi och PK-Eliten Sitter i Samma Båt.

Arpi fick typiskt nog utrymme i SVT med påståenden om att akademin har blivit för extrem p.g.a. pk-eliten, mer specifikt genusfolket. Jag var nära att trakasseras ihjäl under tortyrliknande förhållanden inom akademin i Lund av just pk-”kollegor” som officiellt knöt näven för hela paletten av inkluderande pedagogik, genus, jämställdhet… osv. Dessa pk-människor är egentligen Arpis bästa vänner – dock viktigt för fasaden i det officiella Sverige att pajkastningen får ge sken av akademisk frihet.

The ”Comrade”.
A.K.A. This is not a Comrade Pepe.

Den stora rondellhunden i rummet är annars t.ex. alla bedrägerier inom den nationalekonomiska mittfåran som är teoretisk skit, d.v.s. som inte ens håller om du antar att antagandena är sanna (och bortser från slarvfel). Bedrägerierna inkluderar Nobelpristagare. Ett annat exempel är censuren inom statsvetenskapen, där miljontals dokument/fakta om imperiemakternas krigsbrott svartlistas av topp-journaler eller i praktiken förbjuds under hot (t.ex. WikiLeaks-dokument). Flera av dem som var involverade i trakasserierna på Nationalekonomiska institutionen i Lund kunde knappt räkna. Två av dessa har poserat som professorer i hyfsat tekniska inriktningar, har höga administrativa befattningar eller handleder doktorander.

Antar att det kan bli ångestfyllt för de som söker hjälp att ta i den hand en organisation som Academic Rights Watch sträcker ut – som ägnar sig åt att osakligt ifrågasätta studier som avslöjar en utbredd tystnadskultur (som jag tidigare visat*).

För övrigt anser jag att SVT lika gärna kunde ha låtit Johan Norberg diskutera ekonomi och på så vis samlat två av de okunnigaste tyckarna inom samhällsvetenskap och humaniora. Kanske handlar det om cynism.

Om några krokben inom akademin – verkligheten överträffar dikten: The Cambridge Conspiracy. Bakgrund om trakasserierna: The Official Swedish Advent Calendar Part II

*Min kritik av filosofens kritik på nästa sida.

Published by Manuel Echeverría

Licentiate of Philosophy. Independent Researcher.

2 thoughts on “Den Stora PK-Hunden i Rummet: Ivar Arpi och PK-Eliten Sitter i Samma Båt.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started